letselschade

De letselschadeadvocaat arbeidsongeval zal u helpen

Heeft u een arbeidsongeval meegemaakt? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Ga naar de Letselschadeadvocaat arbeidsongeval voor hulp en advies! Zij kunnen u helpen van A tot Z. 

advocatenkantoor

Een arbeidsongeval melden

Wanneer er een arbeidsongeval heeft plaatsgevonden, moet dit gemeld worden bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) registreert arbeidsongevallen. Ernstige arbeidsongevallen moeten namelijk volgens de Arbowet worden gemeld. Ernstige arbeidsongevallen zijn ongevallen waarbij iemand overlijdt of ernstig letsel heeft en in het ziekenhuis wordt opgenomen. Zo kan het voorkomen dat een werknemer (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt door het oplopen van letselschade na een bedrijfsongeval. Van arbeidsongeschiktheid is onder meer sprake als het slachtoffer geen passend werk meer kan verrichten.

letselschade

Wat is een arbeidsongeval?

Een arbeidsongeval, ongeval op het werk of beroepsongeval is een specifieke gebeurtenis tijdens het uitoefenen van het werk die fysieke of geestelijk letsel tot gevolg heeft. Volgens het ILO (Internationale werknemers organisatie), vinden er jaarlijks meers dan 330 miljoen ongelukken plaats op het werk met als gevolg, in combinatie met beroepsziektes, meer dan 2.5 miljoen doden wereldwijd.

De zinsnede ‘tijdens het uitvoeren van het werk’ omvat ook werk gerelateerde ongevallen buiten de werkomgeving en kan ook worden veroorzaakt door derden. De definitie arbeidsongeval bevat ook ongevallen terwijl men bezig is met een economische activiteit, of op het werk of met betrekking tot het bedrijf van de werkgever aldus het ILO.

Bij de Letselschadeadvocaat arbeidsongeval zullen zij u van A tot Z begeleiden in het proces en zorgen dat u krijgt waar u recht op hebt.